Annie M.G. Schmidtpark

Home > In de Gemeente > Annie M.G. Schmidtpark

Annie M.G. Schmidtpark

Lansingerland is een groene gemeente boordevol recreatiemogelijkheden. Het grootste groene element in de bebouwde kom is het Annie M.G. Schmidtpark, een levendig stadspark van 3,5 kilometer dat als groene slagader tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek in ligt. Het park heeft een omvang van circa 60 ha.

Het park is in drie delen opgesplitst. Elk deel heeft een eigen karakter en er is van alles te doen voor jong en oud! Zo zijn er onder andere fiets- en wandelpaden, sport- en speelvoorzieningen, een gedenkbos en een evenemententerrein. Ook aan de jeugd is gedacht: van skatebaan tot jongeren opvang plek (JOP) en van een trapveldje tot een groot natuurlijk speeleiland. Centraal in het park ligt zwembad De Windas. Op de overzichtskaart (pdf, 1.116kB)  kunt u de indeling van het park zien.

Activiteit organiseren

Om van het Annie M.G. Schmidtpark een levendig park te maken, zijn er volop mogelijkheden om als inwoner zelf activiteiten te organiseren in het park.

U kunt hiervoor een subsidie aanvragen bij de gemeente voor een mogelijke bijdrage. Denk hierbij aan een theatervoorstelling tot een kleinschalig openluchtconcert; van een voorleesmiddag tot een natuurspeurtocht voor kinderen. 

Facebookpagina Annie M.G.Schmidtpark

Om de initiatieven te bundelen, evenementen kenbaar te maken en andere leuke nieuwtjes of foto’s te delen, heeft het Annie M.G. Schmidtpark haar eigen Facebookpagina gekregen. Uiteraard zijn uw leukste foto’s van het park ook zeer welkom op de pagina. Like dus snel de pagina van het park en blijf op de hoogte!

Eerbetoon

De naam van het Annie M.G. Schmidtpark is een eerbetoon aan de bekende schrijfster Annie M.G. Schmidt (1911-1995). Zij woonde van 1954 tot 1982 aan de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs. Veel van haar bekende werk is daar ook tot stand gekomen.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina