Ondernemen en duurzaamheid

De wereld verandert in rap tempo. Gelukkig vaak in positieve zin, maar helaas ook in negatieve zin. Zo bedreigt klimaatverandering ons welzijn en onze welvaart. U, als ondernemer in Lansingerland, krijgt of heeft hier ook mee te maken. Uw bedrijf zet in op de energietransitie: het overgaan op duurzame energie in plaats van het gebruik van gas, olie of kolen. Op die manier draagt u bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Mogelijk bent u ook bezig met het scheiden van uw bedrijfsafval of zelfs het terugbrengen van de hoeveelheid bedrijfsafval? Wij willen graag toewerken naar een circulaire economie. Hierbij wordt afval zo veel mogelijk gebruikt als grondstof voor iets anders. En actueler dan ooit: bereidt u zich met uw onderneming al voor op de gevolgen van de versnelde klimaatverandering?

Duurzaam ondernemen, hoe dan?

Wat kunt u als ondernemer doen om een bijdrage te leveren aan een duurzamer Lansingerland? En daarmee ook de toekomst van uw onderneming te verstevigen? Wij doen u op drie gebieden een aantal suggesties. Op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit.

Meer informatie over het verduurzamen van uw bedrijf en de subsidiemogelijkheden vindt u op de website van RVO Nederland.