Groenstrook of snippergroen, huren of kopen

Snippergroen is openbaar groen zonder openbare functie, direct grenzend aan uw perceel, tot een oppervlakte van 100 m². U kunt onder bepaalde voorwaarden snippergroen huren of kopen.

U doet dit door het formulier koop of huur snippergroen in te vullen.

Uw aanvraag volgen

Op Mijn Lansingerland kunt u uw aanvraag volgen.

De verkoopprijzen voor snippergroen zijn per 1 december 2013 vastgesteld:

Onderwerp Achter-/zijtuin Voortuin
Tuingrond € 160,00 k.k. € 85,00 k.k.
Tuingrond bedrijfswoningen €   70,00 k.k. € 35,00 k.k.
Water €   30,00 k.k. € 30,00 k.k.

Verzoeken om percelen grond te kopen die groter dan 100 m² zijn (incidentele verkopen), behandelen wij op dezelfde manier als verzoeken om snippergroen aan te kopen. De verkoopprijs voor percelen groter dan 100 m² stellen wij echter vast aan de hand van een taxatie van het perceel door een onafhankelijke taxateur. Leidt de verkoop van snippergroen tot extra bouwmogelijkheden, dan verhogen wij de snippergroenprijs tot € 250,- k.k. per m².

Kosten koper

Kosten koper (k.k.) betekent dat u naast het aankoopbedrag (aantal m² x prijs per m²) ook de overdrachtsbelasting, kadaster- en notariskosten betaalt.

  • Situatietekening
  • Eventueel een foto van de bestaande situatie

Wij kijken of uw verzoek tot aankoop van gemeentegrond voor verkoop in aanmerking komt. Is verkoop mogelijk, dan ontvangt u van ons een verkoopvoorstel. U heeft zes weken de tijd om dit voorstel ondertekend retour te sturen. Daarna maakt de notaris met u een afspraak om de akte te laten passeren.

De voorwaarden staan in de beleidsnota snippergroen 2013.

Huurders kunnen geen grond van de gemeente kopen. U kunt de verhuurder van de woning wel vragen of zij het perceel aan willen kopen. Als de verhuurder geen interesse heeft in de aankoop van de gemeentegrond, dan beoordelen wij per geval of wij het perceel grond aan u kunnen verhuren.