Succesvolle informatieavond energie besparen

Een grote groep anderstaligen waren op maandag 27 november 2023 aanwezig in het Taalhuis in Berkel en Rodenrijs. Energieadviseur Albert Stienen van de Energiebox gaf de aanwezigen uitleg over de energierekening. Daarnaast vertelde Albert aan de hand van een praatplaat met tips hoe zij eenvoudig energie kunnen besparen.

Korter douchen bijvoorbeeld kan al een paar honderd euro per jaar op de energierekening schelen. Ook de kieren van ramen en deuren dichten of radiatorfolie plaatsen scheelt heel veel geld. Bent u huurder van 3B Wonen en wilt u ook tips en gratis energiebesparende middelen? Maak een afspraak voor een gratis bezoek aan huis van een energieadviseur.

De energieadviseur loopt samen met de bewoner het huis door en geeft tips. Ook neemt hij kleine energiebesparende middelen mee, waarin onder andere radiatorfolie, een radiatorventilator, een waterbesparende douchekop en ledlampen zitten. De energieadviseur plaatst deze spullen samen met de bewoners. Ook krijgt de bewoner een persoonlijk rapport met tips om energie te besparen. In totaal hebben al 253 huurders gebruik gemaakt van deze actie. Doet u ook mee?