Energie besparen? De gemeente helpt u

De stijgende energiekosten komen bij iedereen hard aan. Ondanks het prijsplafond van 2023 zijn de kosten voor gas en energie nog steeds erg hoog. Gemeente Lansingerland wil huurders en woningeigenaren graag helpen met het besparen van energie door maatregelen te treffen aan en in hun woning. Wij hopen dat u aan deze actie meedoet. Door het verbeteren van bijvoorbeeld de isolatie van uw woning, bespaart u geld op uw energierekening.

Bent u huurder van 3B Wonen en heeft u in 2022 de energietoeslag ontvangen? Of heeft u een inkomen van maximaal 140% van de bijstandsnorm? De Energiebox helpt u om energie te besparen. Een adviseur van de Energiebox komt bij u langs en neemt een doos met energiebesparende producten mee. De adviseur helpt met het aanbrengen van de producten die bij uw woning passen. U krijgt ook persoonlijke bespaartips die passen bij uw woonsituatie. De adviezen kunt u nalezen in het adviesrapport dat u na afloop krijgt. In het rapport staat hoeveel geld u kunt besparen. Als het nodig is, komt de adviseur een tweede keer langs om uw vragen te beantwoorden. Het advies en de producten zijn gratis en worden u aangeboden door de gemeente. Het kost u dus helemaal niets.

Meedoen?
Wilt u meedoen met onze actie? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Energiebox of bel naar: 010 – 318 28 04. De energieadviseurs van de Energiebox zijn van ma t/m vr van 09.00 tot 13.00 uur bereikbaar. (PDF, 210 kB)

Lees ook de flyer:
Flyer Energiebesparing huurwoninging (PDF, 210 kB)

Heeft u een woning met een D, E, F of G-energielabel? Meld u dan aan voor onze collectieve inkoopactie isolatiemateriaal. De collectieve inkoopactie van de gemeente loopt via Susteen. Als u besluit te isoleren, zorgt Susteen dat de isolatiemaatregel met betrouwbare bedrijven wordt uitgevoerd tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. De maatregelen zijn vloer-, dak-, gevel-, spouwmuur- en/of glasisolatie. Daarnaast vertelt Susteen u welke subsidies er zijn om uw woning te isoleren.

Lees ook de flyer:
Flyer Collectieve inkoopactie isolatiemateriaal voor huiseigenaren (PDF, 153 kB)

Woningeigenaren met C, D,E,F en G-energielabels kunnen contact opnemen met Susteen voor een gratis energieadvies, offertes en het deelnemen aan de collectieve inkoopactie.

Woningeigenaren met D, E, F, of G-energielabels kunnen ook een gemeentelijke financiële bijdrage van max € 500,- aanvragen via Susteen als zij een isolatiemaatregel treffen, zoals spouwmuur-, vloer- of dakisolatie. Deze bijdrage is beschikbaar voor maximaal 500 inwoners binnen het beschikbare gemeentelijke budget. Ook de bijdrage van € 500 komt bovenop de ISDE-subsidie die woningeigenaren kunnen aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Een van de adviseurs van Susteen komt bij u langs voor een persoonlijk advies. Samen met u lopen zij door uw woning. U krijgt een uitgebreid gratis adviesrapport en vrijblijvende offerte(s) voor isolatiemaatregelen. De maatregelen zijn vloer-, dak- , gevel-, spouwmuur- en/of glasisolatie. Daarnaast brengen zij eventuele aanvullende subsidies in kaart, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Woningeigenaren met een energielabel C kunnen een energieadvies bij Susteen aanvragen voor € 35 per woning en ook deelnemen aan de collectieve inkoopactie isolatie.

Als u besluit te isoleren, zorgt Susteen dat de isolatiemaatregel met betrouwbare bedrijven wordt uitgevoerd tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding.

We starten de collectieve inkoopactie in Bleiswijk Zuid en rollen het verder uit binnen de rest van de gemeente. Woont u niet in Bleiswijk-Zuid, dan kunt u zich wel vast opgeven.

Aanmelden voor de actie

Wilt u besparen op uw energierekening? En uw wooncomfort verhogen? Het verduurzamen van uw woning is de oplossing. Meld u aan voor onze collectieve inkoopactie via de website van Susteen. U kunt zich tot 1 november 2023 voor deze actie aanmelden.

Heeft u vragen over deze actie?
Wilt u meedoen met de collectieve inkoopactie? Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar de website van Susteen of neem contact op met Susteen via 085-8085119 of stuur een mail naar info@susteen.nl.

Heeft u vragen over energie besparen?
Inwoners kunnen voor vragen en advies over duurzame energie en energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, gebruik van radiatorfolie en dergelijke terecht bij de energiecoaches van Nieuwe Lansinger Stroom voor een coachgesprek. U kunt een coachgesprek aanvragen via de website van het Energieloket Lansingerland of door persoonlijk langs te gaan bij de Energiewinkel, Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs.

Woningeigenaren met woninglabel C, waarvan het huis gebouwd is voor 1985, kunnen bij Susteen een energieadvies voor €35,- aanvragen.

Voor vragen over de collectieve inkoopactie isolatie om het energielabel van de woning met energielabel D, E, F of G te verhogen, kunnen inwoners terecht bij de adviseurs van Susteen.

Inwoners kunnen voor vragen en advies over duurzame energie en energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, gebruik van radiatorfolie en dergelijke terecht bij de energiecoaches van Nieuwe Lansinger Stroom voor een coachgesprek. U kunt een coachgesprek aanvragen via de website van het Energieloket Lansingerland of door persoonlijk langs te gaan bij de Energiewinkel: Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs.

Weet u niet wat het (voorlopig) energielabel van uw woning is?  U kunt het energielabel van uw woning controleren via de website van Susteen. Een van de energieadviseurs van Susteen loopt samen met de eigenaar door de woning en geeft een uitgebreid gratis adviesrapport. Voor woningeigenaar met een D,E,F of G-label is het advies gratis. Woningeigenaren met een C-label betalen een gereduceerd tarief voor het adviesgesprek. Als de eigenaar besluit te isoleren, zorgt Susteen dat de isolatiemaatregel met betrouwbare bedrijven wordt uitgevoerd tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Inkomenstabel per 1 juli 2022, 120% en 140% van de bijstandsnorm

Leefsituatie Inkomen bijstandsnorm (netto, zonder vakantiegeld) Inkomen 120% van de bijstandsnorm (netto, zonder vakantiegeld) Inkomen 140% van de bijstandsnorm (netto, zonder vakantiegeld)
Van 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd
Alleenstaande of alleenstaande ouder die niet samenwonend is met 1 of meer volwassenen € 1.046,73 € 1.256,07 € 1.465,42
Gehuwd/samenwonend, beiden jonger dan pensioengerechtigde leeftijd € 1.495,33 € 1.794,39 € 2.093,46
Normen pensioengerechtigden
Alleenstaande of alleenstaande ouder die niet samenwonend is met 1 of meer volwassenen € 1.164,39 € 1.397,26 € 1.630,15
Gehuwden € 1.577,34 € 1.892,81 €2.208,28
Inkomenstabel per 1 juli 2022, 120% en 140% van de bijstandsnorm.
Bent u woningeigenaar en heeft u in 2022 een energietoeslag ontvangen? Of heeft u een inkomen van maximaal 140% van de bijstandsnorm? Dan komt u nu in aanmerking voor een gratis energieadvies en een financiële bijdrage van maximaal € 2500,- als u kiest voor een energiebesparende maatregel zoals vloer-, dak-, gevel-, spouwmuur of glasisolatie. We werken voor deze actie samen met Susteen, een organisatie die bewoners advies geeft en helpt bij de uitvoering van de maatregelen aan hun woning. Daarnaast vertellen de adviseurs van Susteen u over eventuele aanvullende subsidies, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Een adviseur van Susteen komt bij u langs voor een persoonlijk advies. Hij/zij loopt samen met u door uw woning. U krijgt een uitgebreid gratis adviesrapport en vrijblijvende offerte(s) voor isolatiemaatregelen. Samen bepaalt u welke energiemaatregel u kiest. Mocht het bedrag niet voldoende zijn om de maatregel te financieren, dan kunt u via de gemeente een Duurzaamheidslening aanvragen. Ook hierbij wordt u geholpen door de adviseur van Susteen. Wij hopen dat u gebruikt maakt van deze actie. Door het verbeteren van de isolatie in uw woning, bespaart u geld op uw energierekening. Daarnaast wordt uw huis ook minder vochtig en tocht het minder.

Meedoen?

Wilt u meedoen met deze collectieve inkoopactie? Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar de website van Susteen. U kunt zich voor deze actie tot 1 november 2023 aanmelden. Heeft u vragen over de actie of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met Susteen via 085-8085119 of stuur een mail naar info@susteen.nl.

Woont u in een tussenwoning uit 1973 en laat u uw muren en vloer isoleren? Deze twee maatregelen kosten ca. € 3.200. U kunt een ISDE-subsidie aanvragen van ca. € 950. Netto betaalt u dus € 2.250. Degenen die vorig jaar een energietoeslag hebben ontvangen, komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van maximaal € 2.500. U kunt dus gratis 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Woont u in een woning met energielabel D, E, F of G? Als u zich snel opgeeft, dan komt u nog in aanmerking voor een extra financiële bijdrage van de gemeente van € 500. Dat betekent dat u voor 2 isolatiemaatregelen € 2.250 – € 500 = € 1.750 betaalt.