Verzint u een naam voor het nieuwe Cultuurhuis in Berkel Centrum West?

Onze gemeente mag zich verheugen op een nieuw te bouwen cultuurhuis in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Nu zijn we nog op zoek naar een klinkende naam! Wij vragen Lansingerlanders mee te denken en goede ideeën in te zenden.  

Culturele hotspot

Het Cultuurhuis wordt een hotspot vol boeken, films, muziek, theater, educatie, horeca, informatie en cursussen. Het gebouw krijgt naast de centrale bibliotheekruimte twee filmzalen, een multifunctionele theaterzaal en twee studio’s. Het Cultuurhuis komt in het nieuw te ontwikkelen westelijke deel van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel. De eerste paal wordt in oktober 2022 geslagen en naar verwachting gaan de deuren van het nieuwe Cultuurhuis eind 2024 open. Op de locatie in Berkel Centrum West wordt momenteel al volop gebouwd.

Naam cultuurhuis

Heeft u een klinkende naam voor het cultuurhuis in gedachten? Laat deze dan aan ons weten! Wij ontvangen uw inzending graag met een korte toelichting waarom juist deze naam zo passend is. Inzendingen kunnen tot 1 november 2021 gemaild worden naar cultuurhuis@lansingerland.nl.

De jury, bestaande uit een divers gezelschap van Lansingerlanders, buigt zich vervolgens over alle inzendingen en maakt in december de nieuwe naam bekend. De winnaar ontvangt een Podium Cadeaukaart ter waarde van € 100,00. Na de oproep aan inwoners voor het verzinnen van de naam, communiceert de gemeente regelmatig over de voortgang van de bouw.

Impressie Cultuurhuis

Een lang gekoesterde wens van de gemeente, bewoners en Bibliotheek Oostland gaat in vervulling: op dinsdag 12 maart 2019 nam het college van Lansingerland de beslissing dat er in Berkel en Rodenrijs een cultuurhuis (werktitel Blok B) komt. Het Cultuurhuis komt in het nieuw te ontwikkelen westelijke deel van het winkelcentrum, ter hoogte van de Westersingel.

De komst van een cultuurhuis past in de ambities uit de Cultuurnota en de Nota Cultuurhuizen die de gemeenteraad heeft vastgesteld in 2017. Daarmee heeft elke kern haar eigen culturele voorziening: ’t Web in Bleiswijk, de Cultuurfabriek in Bergschenhoek en een cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs met ieder een eigen culturele agenda. Deze sluiten qua programmering goed op elkaar aan.

Naast bewoners zijn ook mogelijke partners enthousiast over het Cultuurhuis. Het biedt kansen om culturele, sociale en economische doelen waar te maken.

De gemeente heeft een projectorganisatie opgezet die samen met de bouwer en architect de opdracht heeft om het Cultuurhuis te realiseren. Een eerste officiële stap richting realisatie is het sluiten van een ontwikkelovereenkomst met de ontwikkelcombinatie BCW (Berkel Centrum West) eind 2021, begin 2022.

De eerste paal voor het Cultuurhuis wordt in oktober 2022 geslagen en naar verwachting gaan de deuren van het nieuwe cultuurhuis eind 2024 open. Op de locatie Berkel Centrum West wordt al volop gebouwd.

Heeft u een vraag over het Cultuurhuis? Dan kunt u deze stellen via een mail naar cultuurhuis@lansingerland.nl. Wilt u meedenken, heeft u goede ideeën of voorstellen? Gebruikt u dan ook dit mailadres. U kunt ook bellen naar de gemeente via (010) 800 4000 en vragen naar projectmedewerker Margriet Luth.