Rijnmond Veilig

Tijdens incidenten is het vaak lastig om tussen alle kanalen betrouwbare informatie te vinden. Rijnmondveilig.nl publiceert alle informatie van de brandweer, ambulancedienst, 112-meldkamer (onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), politie, gemeenten en andere partners die bijdragen aan uw veiligheid. Rijnmondveilig.nl heeft 2 belangrijke functies. Informeren en alarmeren bij incidenten, rampen en crisissen. Dit gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Informeren

Op de website van Rijnmondveilig staan actuele informatie en updates over grote en kleine incidenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand in uw woonwijk, een stroomstoring, asbestverontreiniging of een groot verkeersongeval. Naast incidenten geeft de website informatie over veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Inwoners kunnen de politie bijvoorbeeld helpen bij het opsporen van verdachten. Daarnaast zijn er preventietips en informatie van andere alarmerings- en informatiediensten te vinden. Denk hierbij aan Burgernet, AMBER Alert en NL Alert.

Alarmeren

Bij grote incidenten of rampen waarbij er direct gevaar is voor de omgeving alarmeert rijnmondveilig.nl iedereen die zich heeft aangemeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wolk met giftige stoffen, een dreigende overstroming of een besmetting van het drinkwater. In de alarmberichten leest u de instructies van de hulpdiensten, bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. Bij het aanmelden kunt u kiezen of u alleen berichten over uw eigen postcodegebied wil ontvangen, of berichten over de hele regio.