Boven- en ondergrondse containers

Een deel van de huishoudens in onze gemeente gebruikt verzamelcontainers voor restafval. Dit zijn zowel bovengrondse- als ondergrondse containers. De ondergrondse containers gaan open met een afvalpas. Huishoudens die gebruik maken van zo’n ondergrondse container hebben een afvalpas ontvangen. Per huishouden geven wij 1 afvalpas uit.

Daarnaast hebben we ook ondergrondse containers voor herbruikbaar afval, zoals textiel, papier, glas en plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD). Voor deze containers is geen afvalpas nodig.

Kijk voor meer informatie op de website van Mijn AfvalWijzer.

Voor vragen over het gebruik of het aanvragen van een nieuwe afvalpas voor de ondergrondse restafvalcontainer neemt u contact op met de klantenservice van Renewi. U vraagt een nieuwe afvalpas aan via de website van Mijn AfvalWijzer.

  • Klik op menu en dan op bestellen.

Let op:

  • Als u een nieuwe pas aanvraagt, blokkeert Renewi de oude pas.
  • U mag alleen een pas aanvragen, als uw huishouden gebruik maakt van een ondergrondse container voor restafval. Inwoners met minicontainers en ondernemers mogen geen gebruik maken van de ondergrondse containers voor restafval.

Over het gebruik van de afvalpas:

  • Zorg dat uw afvalpas niet beschadigd raakt. Maak geen gaatjes in de afvalpas en buig de afvalpas niet.
  • U kunt de afvalpas wel in een hoesje doen, om hem bijvoorbeeld aan een keycord op een handige plek te hangen.

Laat de afvalpas in de woning achter voor de nieuwe bewoners. De afvalpas voor de ondergrondse restafvalcontainer is eigendom van de gemeente en hoort bij de woning.

  • Telefonisch via (010) 44 54 199 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur)
  • Per E-mail: lansingerland@renewi.com