Coronavirus: vaccineren

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Om het corona-vaccinatieprogramma van het RIVM en GGD goed uit te kunnen rollen, is het noodzakelijk dat iedere gemeente in Nederland in ieder geval één vaccinatielocatie heeft. Ook voor Lansingerland is een geschikte locatie gevonden. De vaccinatielocatie Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek.

Voor alle informatie over vaccineren tegen het coronavirus verwijzen wij u naar de Rijksoverheid.

De vaccinatielocatie in Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. Omdat Wolfert Lansing onlangs naar de naastgelegen nieuwbouw verhuisde, stond het noodgebouw leeg. Samen met de school is er overeenstemming bereikt om dit gebouw langer te laten staan om het te gebruiken als vaccinatielocatie voor de GGD.

Op dit moment vindt er een kleine verbouwing plaats om aan de eisen te kunnen voldoen die de GGD stelt aan een vaccinatielocatie. Het is aan de GGD om te bepalen wanneer zij de locatie in gebruik nemen. Alles is afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins en het beschikbare personeel. Zodra de locatie in gebruik wordt genomen, communiceren we dit op deze pagina en via onze andere gebruikelijke communicatiemiddelen.

Er kan nog niet gevaccineerd worden op deze locatie. Dit is afhankelijk van het aantal vaccins dat beschikbaar is voor onze regio en hoe deze over de locaties verdeeld worden. Dat wordt niet door de gemeente bepaald maar door de GGD en het RIVM. Als de vaccinatielocatie in gebruik wordt genomen, communiceren we dit via onze gebruikelijke kanalen.

Inwoners die nu al een uitnodiging voor de coronavaccinatie krijgen, kunnen via de landelijke afsprakenlijn een afspraak maken voor één van de vaccinatielocaties die al in gebruik zijn.

Voor Lansingerland is de dichtstbijzijnde locatie Rotterdam The Hague Airport.