Coronavirus: vaccineren

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Om het corona-vaccinatieprogramma van het RIVM en GGD goed uit te kunnen rollen, is het noodzakelijk dat iedere gemeente in Nederland in ieder geval één vaccinatielocatie heeft. In Lansingerland gaat de vaccinatielocatie een aantal weken open vanaf donderdag 17 juni 2021. Er wordt dan gevaccineerd in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing in Bergschenhoek. Het is een locatie van de GGD in Lansingerland.

In de omgeving van de vaccinatielocatie is tijdelijk gele bewegwijzering aangebracht om bezoekers te begeleiden naar de locatie. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het gemeentehuis.

Voor alle informatie over vaccineren tegen het coronavirus verwijzen wij u naar de Rijksoverheid.

U vindt de planning van de coronavaccinaties op de website van de Rijksoverheid.

Zodra u aan de beurt bent, ontvangt u van het RIVM een uitnodigingsbrief toegestuurd met alle informatie. Hier staat ook het telefoonnummer in van de landelijke afsprakenlijn van de GGD waar u naar kunt bellen om een afspraak te maken. U kunt uw afspraak ook online maken.

De vaccinatielocatie in Lansingerland is gevestigd in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. Omdat Wolfert Lansing onlangs naar de naastgelegen nieuwbouw verhuisde, stond het noodgebouw leeg. Samen met de school is er overeenstemming bereikt om dit gebouw langer te laten staan om het te gebruiken als vaccinatielocatie voor de GGD.

De vaccinatielocatie in Lansingerland bevindt zich in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek, naast het gemeentehuis.

Op deze locatie wordt een aantal weken gevaccineerd vanaf donderdag 17 juni. Er wordt dagelijks geprikt van 9.00 tot 16.00 uur.

U kunt bij het maken van een afspraak voor vaccinatie zelf aangeven bij welke locatie u een prik wilt krijgen.

Voor onze inwoners zijn op dit moment de dichtstbijzijnde vaccinatielocaties: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Ook is er een vaccinatielocatie in Zoetermeer, Capelle aan den IJssel, Gouda en in Delft.

Voor een overzicht van alle vaccinatielocaties kunt u kijken op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Op alle vaccinatielocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond stempelen we in het gele vaccinatieboekje, als u daar op de vaccinatielocatie om vraagt. Dat kan tijdens u vaccinatieafspraak of achteraf. Voor registratie achteraf kunt u gewoon binnenlopen op een van onze vaccinatielocaties. In dat geval is er dus geen afspraak nodig. Ga niet naar onze hoofdlocatie op de Schiedamsedijk.

Als u een afspraak heeft bij de huisarts, ziekenhuis of een andere priklocatie, informeer vooraf dan of zij de COVID-19 vaccinatie kunnen bijschrijven in het gele vaccinatieboekje. De GGD kan alleen de vaccinaties bijschrijven die ze zelf gezet hebben.

Geel boekje bestellen
Heeft u geen geel boekje maar wilt u deze wel? Bestel hem dan online.

Momenteel werkt het ministerie van VWS aan een vaccinatiebewijs voor alle Nederlanders. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft dus geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van coronavaccinaties. Ook niet als u de registratiekaart (die u krijg na vaccinatie) er in stopt.

Meer informatie over het vaccinatiebewijs vind je op de website van de Rijksoverheid.