Centrumontwikkelingen

Centrumontwikkelingen

Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

De woningmarkt trekt weer aan. De komende 10 jaar verwachten we dat de gemeente met ongeveer 9.000 inwoners groeit. Daardoor neemt ook de behoefte aan voorzieningen toe. Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs moet dus kunnen voldoen aan de wensen en eisen van ongeveer 68.000 inwoners.

We willen het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkelen als hoofdwinkelcentrum van de gemeente. De uitbreiding moet plaatsvinden aan de westkant, ter hoogte van de Westersingel. 

Eind april 2016 is de aanbestedingsprocedure gestart. Medio juli 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders een voorlopige keuze voor een ontwikkelende partij gemaakt. De gemeente werkt in overleg met deze partij de plannen verder uit. Op 28 september 2016 zijn de plannen toegelicht aan de winkeliersvereniging. Op 16 november 2016 worden de plannen toegelicht aan de omwonenden en overige belangstellenden. In 2017 wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Als alles voorspoedig verloopt, kunnen we in 2018 starten met de bouw.

Herontwikkeling Laan van Romen 25

Op 8 oktober 2015 organiseerde de gemeente samen met Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs (A.S.B.) een informatieavond over de herontwikkeling van het perceel Laan van Romen 25 in Berkel en Rodenrijs (voorheen: Het Forum). Het plan bestaat uit een appartementengebouw met 19 seniorenwoningen. Je kunt hier de presentatie van de informatieavond lezen.

Voor deze ontwikkeling heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. In juli 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Naar verwachting wordt eind 2016 of begin 2017 de aanvraag omgevingsvergunning ingediend.

Gemeentewerf 3 en 5

In samenwerking met Vastgoed Batenburg B.V. ontwikkelt de gemeente een woningbouwplan voor de Gemeentewerf 3 en 5 (voormalige brandweerkazerne en het naastgelegen gebouw). Het plan bestaat uit een appartementengebouw en een zorgvilla.

Op donderdag 10 september 2015 vond een informatieavond voor omwonenden plaats. De presentatie van deze avond kunt u inzien in onderstaand document.

Voor deze ontwikkeling heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. In juli 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Naar verwachting wordt eind 2016 de aanvraag omgevingsvergunning ingediend.

Meer informatie over de projecten vindt u op Wonen in Lansingerland.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina