Centrumontwikkelingen

Centrumontwikkelingen

Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

De woningmarkt trekt weer aan. De komende 10 jaar verwachten we dat de gemeente met ongeveer 9.000 inwoners groeit. Daardoor neemt ook de behoefte aan voorzieningen toe. Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs moet dus kunnen voldoen aan de wensen en eisen van ongeveer 68.000 inwoners.

We willen het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkelen als hoofdwinkelcentrum van de gemeente. De uitbreiding moet plaatsvinden aan de westkant, ter hoogte van de Westersingel. 

Eind april 2016 is de aanbestedingsprocedure gestart. Medio juli 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders een voorlopige keuze voor een ontwikkelende partij gemaakt. De gemeente werkt in overleg met deze partij de plannen verder uit. Op 28 september 2016 zijn de plannen toegelicht aan de winkeliersvereniging. Op 16 november 2016 worden de plannen toegelicht aan de omwonenden en overige belangstellenden. In 2017 wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Als alles voorspoedig verloopt, kunnen we in 2018 starten met de bouw.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina