Onze dienstverlening in coronatijd

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Voor vragen zijn wij van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 19.00 uur telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (010) 800 40 00. Op vrijdag zijn wij tijdelijk bereikbaar tot 17.00 uur.

Ja, het servicepunt in het gemeentehuis is open. U kunt hier op werkdagen alleen op afspraak terecht van 12.00 tot 19.00 uur. Wij adviseren u om indien mogelijk alleen naar te afspraak te komen.

Als u klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts stelt u uw bezoek uit.

Nee, het servicepunt in Bleiswijk aan de Dorpsstraat 7 is vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten.

Ja, u kunt voor alle dienstverlening terecht in ons servicepunt. Wij werken op afspraak, dus u moet eerst een afspraak met ons maken via onze website of bel naar (010) 800 40 00.

Nee, wij werken voorlopig alleen op afspraak.

Vanaf 26 juni is het dragen van een mondkapje niet langer meer verplicht in publieke binnenruimtes. U kunt vanaf de genoemde datum dus zonder mondkapje terecht in ons gemeentehuis.

Wij vragen u zoveel mogelijk met PIN te betalen. Bij contant betalen komen u en onze medewerker met elkaar in aanraking en dat is vanwege het coronavirus ongewenst.

Er worden raads-/commissievergaderingen en beeldvormende avonden gehouden. Deze vergaderingen vinden vanwege de coronacrisis plaats in aangepaste vorm.

Alleen de burgemeester als voorzitter van de raad, de griffier en de fractievoorzitters van de diverse partijen zijn in de raadzaal aanwezig. Hierdoor kunnen zij 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenteraad kan zodoende toch de nodige besluiten nemen.

Geen publiek of pers

De vergadering is vanwege alle maatregelen tijdelijk zonder publiek of pers. U kunt de vergadering live volgen of later terugkijken. De vergaderingen staan vermeld op de vergaderagenda op onze website.

Inspreken

Inspreken aan het begin van een raads- of commissievergadering gebeurt nu niet op de gebruikelijke manier in de raadzaal. Wilt u toch gebruik maken van de inspraakmogelijkheid? Stuurt u dan een mail naar griffie@lansingerland.nl om af te spreken op welke manier dit nu wel kan.