Uitbraakonderzoek: veelgestelde vragen over vaccineren

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen over het Risicogericht Grootschalig Testen in Lansingerland op deze pagina voor u verzameld. Op deze pagina gaan we in op de veelgestelde vragen over het vaccineren. Meer informatie over het Risicogericht Grootschalig Testen vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daar vindt u alle relevante veelgestelde vragen met antwoorden. Heeft u nog andere vragen over het uitbraakonderzoek en/of medische vragen, kunt u contact opnemen met de corona informatielijn van de GGD via 010 – 443 80 31 (toets optie 3), bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur en in het weekend tussen 9.00 – 16.30 uur. Via dit nummer kunt u geen afspraak maken.

Het vaccineren wordt gecoördineerd door de rijksoverheid. Dit staat los van het testen van onze inwoners in het kader van het uitbraakonderzoek. Meer informatie over het vaccineren tegen het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Nee, vaccineren vraagt een geheel andere logistiek dan het testen. Daarbij geldt ook dat er strikte richtlijnen gelden voor wie er op dit moment gevaccineerd kan worden.