Uitbraakonderzoek: veelgestelde vragen over uitzonderingen op het testen

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen over het Risicogericht Grootschalig Testen in Lansingerland op deze pagina voor u verzameld. Op deze pagina gaan we in op de uitzonderingen op het testen. Meer informatie over het Risicogericht Grootschalig Testen vindt u op de site van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daar vindt u alle relevante veelgestelde vragen met antwoorden. Heeft u nog andere vragen over het uitbraakonderzoek en/of medische vragen, kunt u contact opnemen met de corona informatielijn van de GGD via 010 – 443 80 31 (toets optie 3), bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur en in het weekend tussen 9.00 – 16.30 uur. Via dit nummer kunt u geen afspraak maken.

U hoeft zich niet te laten testen in de volgende gevallen:

  • U heeft zich al laten testen naar aanleiding van de brief van het uitbraakonderzoek bij één van de betrokken scholen of bso’s in Lansingerland. U hoeft zich niet nogmaals te laten testen. Behalve als u (weer) klachten heeft.
  • Zit u op dit moment in quarantaine omdat u onderdeel bent van een bron- en contactonderzoek of omdat u een melding heeft gekregen van de CoronaMelder app? Dan geldt deze oproep niet voor u en houdt u zich aan de instructies die u vanuit het bron- en contactonderzoek of de app heeft gekregen.
  • Wanneer u om medische redenen niet in staat bent naar de testlocatie te komen, hoeft u niet deel te nemen aan het onderzoek.