Uitbraakonderzoek: veelgestelde vragen over Britse variant COVID-19

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen over het Risicogericht Grootschalig Testen in Lansingerland op deze pagina voor u verzameld. Op deze pagina gaan we in op de veelgestelde vragen rond de Britse variant van COVID-19. Meer informatie over het Risicogericht Grootschalig Testen vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daar vindt u alle relevante veelgestelde vragen met antwoorden. Heeft u nog andere vragen over het uitbraakonderzoek en/of medische vragen, kunt u contact opnemen met de corona informatielijn van de GGD via 010 – 443 80 31 (toets optie 3), bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur en in het weekend tussen 9.00 – 16.30 uur. Via dit nummer kunt u geen afspraak maken.

De uitslag vertelt alleen dat u positief getest bent op corona, niet of het ook de Britse variant is. Duidelijkheid over de Britse variant vraagt veel meer onderzoek. U ontvangt deze uitslag niet. De maatregelen die u moet nemen zijn hetzelfde als bij de ‘normale’ variant . Na afloop van het gehele onderzoek worden de resultaten gemeentebreed gecommuniceerd.

Op basis van wat we tot nu weten, wordt men niet vaker ernstig ziek van de Britse variant. Deze variant is waarschijnlijk veel besmettelijker dan de ‘normale’ variant, voor alle leeftijdsgroepen. Hoewel de situatie heel vervelend is, wordt u van deze Britse variant niet zieker. Wel is deze besmettelijker dan de ‘normale’ variant. Meer informatie over de Britse variant van het virus vindt u op de website van het RIVM. Om verdere verspreiding van het virus te stoppen blijft het belangrijk om u goed aan de maatregelen te houden die nu gelden.