Risicogericht grootschalig testen in Lansingerland

Alle inwoners van de gemeente Lansingerland zijn opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen willen de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen. De eerste resultaten van het onderzoek zijn inmiddels bekend.

Uitbraakonderzoek corona Lansingerland verder uitgebreid

Naar aanleiding van een uitbraakonderzoek bij een aantal basisscholen in Lansingerland waarbij meer besmettingen te vinden waren van het coronavirus, ook met de Britse variant, is het uitbraakonderzoek in onze gemeente uitgebreid. Hierbij zijn alle inwoners van de gemeente Lansingerland, vanaf 2 jaar, met of zonder klachten, opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen willen de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen.  

Tussentijdse uitkomst uitbraakonderzoek

De mensen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC hebben ontzettend hard gewerkt om ons zo snel mogelijk tussentijdse resultaten van het onderzoek te vertellen. Op vrijdag 22 januari presenteerden zij de tussentijdse uitslag. Waar we bang waren voor een flinke uitbraak in onze gemeente, lijkt dat op dit moment gelukkig beperkt gebleven. Tegelijk weten we dat corona nog steeds onder ons is. Het is en blijft dus van groot belang dat we ons houden aan de maatregelen.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft een brief geschreven waarin hij aangeeft trots te zijn op alle inwoners van Lansingerland. ‘Lansingerland heeft zich van zijn beste kant laten zien.’

Testen

Alle inwoners ontvingen op woensdag 13 januari 2021 een informatiebrief (pdf, 3 MB) met relevante en praktische informatie rond het testen. Veel mensen zijn inmiddels getest en ook in deze tweede week zijn er nog testafspraken gepland.

Mocht u nog een afspraak willen maken, dan kan dat nog tot en met zaterdag 23 januari. Kijk in uw informatiebrief wat u bij de hand moet hebben en belt u dan naar 0800-2035. Vermeld in ieder geval dat het om het ‘onderzoek Lansingerland’ gaat.

Veelgestelde vragen en meer informatie

Meer informatie over het grootschalig testen vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond. U vindt hier onder andere alle relevante veelgestelde vragen met antwoorden.

Informatienummer

Ook hieronder vindt u veelgestelde vragen per categorie. Heeft u nog andere vragen over het uitbraakonderzoek en/of medische vragen, kunt u contact opnemen met de corona informatielijn van de GGD via 010 – 443 80 31 (toets optie 3), bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur en in het weekend tussen 9.00 – 16.30 uur. Via dit nummer kunt u geen afspraak maken.

Veelgestelde vragen over uitbraakonderzoek