Risicogericht grootschalig testen in Lansingerland

Alle inwoners van de gemeente Lansingerland zijn in januari 2021 opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen wilden de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen. Het onderzoek is afgerond.

Uitbraakonderzoek corona Lansingerland

Naar aanleiding van een uitbraakonderzoek bij een aantal basisscholen in Lansingerland waarbij meer besmettingen te vinden waren van het coronavirus, ook met de Britse variant, is het uitbraakonderzoek in onze gemeente uitgebreid. Hierbij zijn alle inwoners van de gemeente Lansingerland, vanaf 2 jaar, met of zonder klachten, opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen wilden de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen.  

Uitkomst uitbraakonderzoek

Naar aanleiding van een uitbraak met de Britse variant is van 13 januari tot en met 24 januari grootschalig getest in de gemeente Lansingerland om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus en verdere uitbraak te beperken. Het onderzoek is inmiddels afgerond en alle gegevens zijn door de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC geanalyseerd.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft een brief geschreven waarin hij aangeeft trots te zijn op alle inwoners van Lansingerland. ‘Lansingerland heeft zich van zijn beste kant laten zien.’

Handige links

Informatiebrieven

Via de website van Bibliotheek Oostland is de informatie in verschillende talen beschikbaar.