Risicogericht grootschalig testen in Lansingerland

Alle inwoners van de gemeente Lansingerland zijn opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen wilden de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen. Het onderzoek is inmiddels afgerond.

Uitbraakonderzoek corona Lansingerland

Naar aanleiding van een uitbraakonderzoek bij een aantal basisscholen in Lansingerland waarbij meer besmettingen te vinden waren van het coronavirus, ook met de Britse variant, is het uitbraakonderzoek in onze gemeente uitgebreid. Hierbij zijn alle inwoners van de gemeente Lansingerland, vanaf 2 jaar, met of zonder klachten, opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen wilden de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen.  

Uitkomst uitbraakonderzoek

Woensdag 3 februari maakten de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC de conclusies van het risicogericht grootschalig testen bekend. Het onderzoek is hiermee afgerond.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft een brief geschreven waarin hij aangeeft trots te zijn op alle inwoners van Lansingerland. ‘Lansingerland heeft zich van zijn beste kant laten zien.’

Handige links

Informatiebrieven

Via de website van Bibliotheek Oostland is de informatie in verschillende talen beschikbaar.