Coronavirus: huwelijken en uitvaarten

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

 Meer informatie vindt u bij het product huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen.

Update 22 september 2021

Ja. Vanaf 25 september 2021 is het niet meer nodig om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Onze huwelijksceremonies kunnen weer zo goed als ‘normaal’ plaatsvinden. Ook niet-inwoners mogen weer trouwen in ons gemeentehuis. Toch blijven de basismaatregelen nog altijd van kracht.

Goed om te weten

  • De huwelijksvoltrekking valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Wij vragen niet om een coronatoegangspas.
  • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Maar is uiteraard wel toegestaan.
  • Als iemand klachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts, moet diegene thuisblijven.
  • Iedereen moet alle hygiënemaatregelen opvolgen.

Meer informatie over huwelijk of geregistreerd partnerschap vindt u op onze website.

Update 22 september 2021

Jazeker, er geldt wel een aantal voorwaarden.

  • Ook een huwelijksvoltrekking op een externe locatie valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Hiervoor zijn geen aanvullende eisen, zoals het tonen van een coronatoegangspas voorafgaand aan de ceremonie. Het huwelijksfeest of de (religieuze) ceremonie valt onder de regels van horeca/evenementen wanneer dat gegeven wordt in een horecagelegenheid/evenementenlocatie. De vraag of een coronatoegangsbewijs nodig is en of er een maximum wordt gesteld aan het aantal personen bij het feest, hangt dus af van de locatie waar het feest gegeven wordt. 
  • Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie over bruiloften en corona vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Update 22 september 2021

Vanaf 25 september 2021 zijn de uitvaarten weer ‘normaal’. De 1,5 meter is niet meer van toepassing. En er hoeft geen coronatoegangsbewijs te worden getoond. Ook niet in de horeca van het uitvaartcentrum. De reguliere capaciteit van een ruimte kan weer gebruikt worden.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie over de coronamaatregelen bij uitvaarten vindt u op de website van de Rijksoverheid.