Coronavirus: reizen en op vakantie gaan

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Lees alle informatie over reizen op de website van de Rijksoverheid.

Actuele reisadviezen vindt u op de website Nederlandwereldwijd.

Wilt u reizen binnen de Europese Unie? Dan heeft u een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u bent hersteld van corona nodig. Via de CoronaCheck app kunt u deze bewijzen laten zien. Dit is het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Het DCC kunt u aanmaken in de CoronaCheck app. Kijk voor meer informatie op de website Coronacheck of op de website van de Rijksoverheid.  

Bent u niet volledig gevaccineerd of heeft u geen corona gehad, dan kunt u zich in de maanden juli, augustus en september voor uw vakantie gratis laten testen. Bent u negatief getest? Dan kunt u de testuitslag downloaden of uitprinten via de CoronaCheck app of via de website Coronacheck. Meer informatie vindt u ook op de website van de Rijksoverheid.