Coronavirus: GGD en testen

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Iedereen met klachten (hoesten, keelpijn en/of koorts) kan getest worden op het coronavirus. Belt u voor een afspraak met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 (tussen 8.00 – 20.00 uur) of met de GGD Rotterdam-Rijnmond telefoon (010) 443 81 00. Houd bij het maken van de afspraak uw BSN (burgerservicenummer) bij de hand.

Testlocaties

Er zijn verschillende testlocaties in de regio Rijnmond, o.a. in Rotterdam en Schiedam. Als u een afspraak maakt met de GGD hoort u naar welke testlocatie u moet komen. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de locatie. Ga alleen naar buiten voor de test en blijf verder thuis en wacht de testuitslag af.

Met de auto

De GGD adviseert mensen met klachten om waar mogelijk alleen en met de auto te komen. Zij hoeven dan alleen hun portier te openen voor de test. Afhankelijk van de locatie kunt u ook op de fiets naar een testlocatie komen. Gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi raadt de GGD af. U kunt dan mogelijk anderen besmetten. Als u echt geen vervoer heeft om naar de testlocatie te komen, dan kunt u dat aangeven bij het landelijke afsprakennummer. Zij kijken dan met u naar de mogelijkheden. Bent u te ziek om naar een testlocatie te komen, dan test de GGD thuis. Neemt u dan eerst contact op met uw huisarts en niet met de GGD.

Meer informatie over het testen vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond en op de website van de Rijksoverheid.

Voor informatie over de situatie met betrekking tot het coronavirus in de regio Rotterdam-Rijnmond en voor de landelijke situatie verwijzen wij u naar de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Kijk ook voor informatie op de website van de RIVM of op het corona-dashboard op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie over coronasneltesten vindt u op de website GGD Rotterdam-Rijnmond.

Voor alle informatie over vaccineren tegen het coronavirus verwijzen wij u naar de Rijksoverheid.