Terug naar het overzicht

Bijeenkomst ‘Plezierig ouder worden’

Wie wil er nou niet plezierig ouder worden? Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het leven dan ook waardevol blijft? Daar is goede voorbereiding voor nodig. Voorbereiden op het ouder worden gaat vooral over zingeving, (behoud van) vitaliteit en sociale contacten.

Voorbereiden op ouderdom kan in elke levensfase. Om u hiermee te ondersteunen, organiseert het ouderenadvies van Welzijn Lansingerland twee ochtendbijeenkomsten ‘Zin in het leven’. Deze bijeenkomsten staan in het teken van zinvolle voorbereiding op en invulling van het ouder worden. Vragen die aan de orde kunnen komen: ‘Waar word ik blij van?’ ‘Welke uitdagingen wil ik behouden?’, ‘Hoe blijf ik me nuttig voelen?’, ‘Wat kan mij tot op hoge leeftijd inspireren?’ en ‘Hoe ga ik deze nieuwe levensfase invullen?’. De antwoorden zijn voor iedereen verschillend en kunnen inspirerend zijn voor anderen.

De eerste ochtend zal in het teken staan van zinvolle voorbereiding op de ouderdom. We bespreken de ‘schijf van glans’, het netwerk en je nuttig voelen. Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken we de zinvolle invulling van de ouderdom en zal vooral in het teken staan van ‘waarvoor kom je je bed uit?’.

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen 11 november en 9 december 2021, bij Welzijn Lansingerland, locatie ‘Ontmoet’, Wilhelminastraat 1A, Bergschenhoek. Beide ochtenden van 10:00u-12:00u (inloop vanaf 9:45u). U kunt beide bijeenkomsten volgen, maar ze zijn ook apart te volgen. Beide ochtenden worden verzorgd door Maria Boersma vanuit Welzijn Lansingerland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Graag vooraf aanmelden bij Welzijn Lansingerland via 010 – 522 5545 of info@swsl.nl.