Terug naar het overzicht

Alzheimer café: De mogelijkheden van dagbesteding

Gespecialiseerde dagopvang of activiteiten kunnen een zinvolle invulling geven aan de dag voor een naaste met dementie. Daarnaast krijgt de mantelzorger tijd voor zichzelf. Vertegenwoordigers van de verschillende dagbestedingen vertellen welke mogelijkheden er zijn in de regio Lansingerland (met en zonder zorgindicatie).

Het Alzheimer Café Lansingerland is iedere tweede woensdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli/aug/dec. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen met elkaar kunnen delen. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een deskundige. Er is veel ruimte om te delen waar je tegenaan loopt en vragen te stellen. Niet alleen tijdens de bijeenkomst, maar ook in de pauze of erna. Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés in Nederland, die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Het programma is van 19:30 21:00 uur, vanaf 19:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. Een informatiestand van Alzheimer Nederland is aanwezig waar u met vragen terecht kunt.

Locatie is de Wilhelminastraat 1, gebouw de Stander (Bergschenhoek)

Voor meer informatie: Welzijn Lansingerland, 010- 522 55 45 en mantelzorg@welzijnlansingerland.nl