Winnende kleurplaten op bouwdoeken geëxposeerd

Dit nieuwsbericht is verlopen.
15 december 2021, 17:20 uur

De bouwplaats van project Berkel Centrum is de komende tijd gesierd met tekeningen gemaakt door scholieren van CBS Prins Johan Friso, Het Baken en De Klipper. Op dit ogenblik wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van het Berkelse centrum. Gemeente en projectontwikkelaar hopen dat de kinderen zo een idee krijgen wat de aannemer doet en tegelijk rekening houden met de verkeersveiligheid.

Daarom hielden de gemeente Lansingerland en Berkel Centrum West B.V. een kleurwedstrijd voor de leerlingen van de drie scholen in het centrum van Berkel en Rodenrijs. De winnende tekeningen zijn nu op bouwdoeken geëxposeerd. Op woensdag 15 december onthulden de twaalf winnaars hun kleurplaten en namen zij hun prijs in ontvangst.

Na schooltijd verzamelden de leerlingen zich bij het hek van de bouwplaats. Na een kort praatje onthulden de winnaars hun tekeningen. Vervolgens werden de prijzen, lego bouwpakketten, uitgereikt. De tekeningen sieren de komende tijd het hek van de bouwplaats en zijn te bezichtigen vanaf het fietspad tussen de Röntgenstraat en de Gemeentewerf.

Dagelijks zicht op de bouwplaats

Laurens Plender, projectleider gemeente Lansingerland: “Leerlingen van CBS Prins Johan Friso, Het Baken en De Klipper krijgen de bouw aan Berkel Centrum West dagelijks mee. Als ze bijvoorbeeld naar school gaan of op het plein spelen. Dat is best even opletten met van en naar school rijden of fietsen. Dan is het goed om te zien wat er allemaal bij komt kijken. Graven, heien, beton storten en grote bouwmaterialen hijsen met hoge bouwkranen. Genoeg redenen om samen met Berkel Centrum West B.V. een kleurwedstrijd over de bouw te organiseren. Mooi om al die ingezonden kleurplaten te zien!”

Enthousiasme voor de bouw

Alle kinderen van de basisscholen konden meedoen. Etienne Heijneman, omgevingsmanager en directievoerder van Berkel Centrum West B.V. is ontzettend blij met de belangstelling van de kinderen. “Er zijn veel vrolijke en mooie tekeningen ingediend. We hopen dat de kinderen ook enthousiast zijn geworden om voor het prachtige vak van architect, adviseur of bouwvakker te kiezen. Er is veel werk in de bouw. Nieuwe, enthousiaste vakmensen zijn ontzettend welkom! Uit de grote stapel kleurplaten hebben we vier winnaars per school gekozen. Daarvoor zijn artistiek gevoel, kleurgebruik, netheid, originaliteit en leeftijd als beoordelingscriteria gehanteerd. Winnaars: van harte gefeliciteerd!”

Over Berkel Centrum West

Berkel Centrum West bestaat straks uit 170 woningen en 5.630 m2 aan winkelruimte. Daarbij komen 360 extra parkeerplaatsen, waarvan er 196 bestemd zijn voor openbaar gebruik. Ook komt er een cultuurhuis met theater, twee bioscoopzalen en een jeugdbibliotheek. Een mooie doorontwikkeling voor het centrum van Berkel en Rodenrijs. Berkel Centrum West wordt naar verwachting in 2024 opgeleverd. Dit project wordt gerealiseerd door Berkel Centrum West B.V.; een ontwikkelsamenwerking van ABB Bouwgroep en Waaijer Projectrealisatie.