Wethouder Fortuyn ondertekende de laatste realisatieovereenkomst voor Westpolder-Bolwerk

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 december 2022, 09:11 uur

Simon Fortuyn heeft gisteren samen met ontwikkelaars Kavel Vastgoed en Amvest de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van het laatste deel van Westpolder/Bolwerk. In deze realisatieovereenkomst spreken de betrokken partijen met elkaar af hoe het project gerealiseerd moet worden. Het laatste deel van Westpolder-Bolwerk bestaat uit meer dan 320 woningen, die direct aan de westzijde van de Randstadrail komen te liggen.

Extra woningen

De gemeenteraad heeft in 2021 besloten dat hier méér woningen kunnen komen, waarbij er met name meer betaalbare woningen worden ontwikkeld. Door de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, is er besloten dat de parkeernorm (waarmee wordt aangegeven hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn) iets lager wordt. Daarnaast zal voor een aantal woningen de huidige P+R, waar een laag parkeerplaatsen bovenop komt, worden ingezet als parkeerterrein. Zo wordt de ruimte optimaal benut, waardoor de extra woningen mogelijk zijn.

De ontwikkelaar gaat de komende periode de woningen ontwerpen met de architect in nauw overleg met de gemeente. Duurzaamheid én lage energielasten zijn hierbij een belangrijke uitgangspunt, samen met de bekende rijke architectuur waar de Gouden Buurten om bekend staat.

Houd de website van de Gouden Buurten in de gaten voor beschikbare woningen.

Meer nieuws

Start heien Sporthoeklaan