Tijdelijke noodopvang achter het gemeentehuis in Bergschenhoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.
27 december 2021, 18:08 uur

Aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek gaat de gemeente Lansingerland tijdelijke opvang voor 50 asielzoekers realiseren. Dit heeft burgemeester Pieter van de Stadt in overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) en het Centraal Orgaan voor Asielzoekersopvang (COA) besloten.

Burgemeester van de Stadt: “In de regio hebben we met elkaar afgesproken om samen onze schouders eronder te zetten om de opdracht van het Kabinet uit te voeren. Lansingerland krijgt 50 asielzoekers die gaan wonen in tijdelijke opvang. Dit worden woonunits op het terrein achter het Wolfert Lansing gebouw, waar voorheen de GGD vaccinatielocatie zat. Het is van groot belang voor onze inwoners, ondernemers, de school en de bewoners van de opvang om het goed en veilig te realiseren.”

Woonunits

De woonunits worden besteld en gehuurd door de VVR. De leveringstermijn is ongeveer 6 weken. Naar verwachting komen de eerste bewoners in eind januari/februari 2022 er wonen. Dit hangt mede af van de aansluiting op nutsvoorzieningen.

Het gaat om tijdelijke opvang voor een periode van 4 tot maximaal 6 maanden.

Regio

Binnen de VRR gaat de gemeente Rotterdam 250 asielzoekers opvangen. De andere gemeenten in de regio vangen de overige 250 mensen op. Waarvan er 50 naar Lansingerland komen. Doordat er landelijk een groot tekort is aan opvangplaatsen, heeft het Kabinet gemeenten en een regio aangewezen om opvang te realiseren.

Informatie

De gemeenteraad is per brief geïnformeerd. Direct omwonenden, ondernemers, winkeliers en de school ontvangen 28 of 29 december een brief met informatie. De burgemeester heeft contact met de directeur van de naastgelegen school Wolfert Lansing.

Op onze website vindt u een meer informatie over de Noodopvang.

In januari 2022 plannen we een extra uitzending op RTV Lansingerland. Meer informatie over de TV-uitzending volgt nog.