Lansingerland verruimt mogelijkheden sporten in de openbare ruimte

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 maart 2021, 17.35 uur
Sports tools

Sporten is goed voor iedereen. Juist nu. Helaas zijn er door corona beperkte mogelijkheden om te sporten. Om toch zoveel mogelijk inwoners te kunnen laten sporten heeft burgemeester Pieter van de Stadt besloten om sporten in de openbare ruimte in Lansingerland voor alle volwassenen toe te staan in groepjes van maximaal 4 personen. Hieronder vindt u de regels die gelden per leeftijdsgroep.

Sporters tot 18 jaar

Sporten voor jongeren tot en met 17 jaar is overal mogelijk. Zij mogen in de openbare ruimte sporten zonder maximum van groepsgrootte. Ook hoeven zij onderling geen afstand te houden.

Sporters van 18 jaar en ouder

Sporten in de openbare ruimte voor volwassenen is mogelijk indien de volgende regels in acht genomen worden:

  • In de openbare ruimte mag in viertallen gesport worden.
  • Er mag met meerdere viertallen op één locatie gesport worden.
  • De viertallen mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen.
  • De onderlinge afstand tussen de sporters van een viertal is tenminste 1,5 meter.
  • De afstand tussen de verschillende viertallen is tenminste 3 meter zodat er geen sprake is van groepsvorming.
  • Om instructie te geven mag een trainer van viertal naar viertal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder viertal wordt gehouden.
  • Groepsinstructie aan meerdere viertallen tegelijk mag niet.

Burgemeester Pieter van de Stadt:

“Het is geweldig om te zien hoe de sportverenigingen in Lansingerland zich al enorm inzetten om zoveel mogelijk inwoners te laten sporten. Helaas kan dat door de coronaregels nog niet zoals iedereen dat gewend was. Daarom is het mooi dat we ook kunnen sporten in de buitenruimte, al is het met wat beperkingen. Laten we vooral gebruik maken van de mooie plekken die Lansingerland te bieden heeft, want dat zijn er genoeg! We gaan voor een sportieve zomer!”

Wilt u buiten sporten?

Lansingerland kent vele mooie plekken om sport te beoefenen in de openbare ruimte. U hoeft hiervoor geen toestemming van de gemeente te vragen. Bij het sporten moeten wel alle actuele regels rond het coronavirus nageleefd worden. Deze vindt u op de website van de Rijksoverheid. Ook heeft de gemeente Lansingerland spelregels opgesteld. Deze spelregels vindt u ook op onze website.