Inspiratiesessie vergroenen van bedrijvenparken

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 mei 2022, 14:56 uur

Op donderdag 19 mei organiseerde de gemeente Lansingerland, in samenwerking met andere organisaties een inspiratiesessie over het vergroenen van bedrijvenpark Oudeland. In het mooie vergroende pand van Heembouw BV, dat helemaal circulair gebouwd is, kwamen ondernemers van bedrijvenparken bij elkaar om het te hebben over de verschillende mogelijkheden van vergroenen.

Bedrijvenparken moeten toekomstbestendig ingericht worden, waarbij aandacht voor vergroening op allerlei gebieden essentieel is. Zo voorkomt vergroening hittestress, zorgt het voor meer biodiversiteit, een lager ziekteverzuim onder de medewerkers en hogere vastgoedwaarde. Ook zorgt het ervoor dat bedrijventerreinen beter in de omgeving ingepast kunnen worden.

Hoe pakt u het vergroenen aan?

Daarover spraken de ondernemers met de verschillende partijen. Zo kwamen het Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Lansingerland en de Provincie aan het woord. Daarnaast zat de directie van Heembouw BV en Van der Tol hoveniers aan tafel. Twee bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van vergroening en mooie praktijkvoorbeelden in brachten. Er werden inspirerende foto’s gedeeld van de verschillende opties van vergroening van een bedrijfspand. Denk daarbij aan groene gevels, waterdoorlatende bestrating, waterberging, bomen aanplanten en groene daken of een daktuin.

Veel ondernemers gaven aan graag meer te willen vergroenen maar dat ook het financiële aspect hierin van belang is. Vanuit de tafelgasten werd er verteld over de verschillende subsidies die hiervoor beschikbaar zijn.

Als afsluiting werden de deelnemers meegenomen naar buiten voor een rondje langs het pand van Heembouw BV. Hierbij werd laten zien hoe de verschillende vergroeningsopties toegepast kunnen worden. Na terugkomt stond er een lekker drankje en hapje klaar om de bijeenkomst af te sluiten.

Meer informatie subsidies

Voor meer informatie over subsidies voor het vergroenen verwijzen wij u graag door naar onderstaande partijen:

Meer nieuws

Wees goed voorbereid op de hitte

Geef inbrekers geen kans in de zomer

Wees zuinig met water