De werkzaamheden Berkels Dijkje zijn van start

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 mei 2021, 17:28 uur

Vanmorgen hebben wethouder Simon Fortuyn en de heer Damsteegt (directeur aannemersbedrijf Damsteegt) samen symbolisch de beitel gezet in de oude verkeersbrug van Berkels Dijkje. Dit was het startmoment van de werkzaamheden waarbij o.a. de verkeersbrug wordt vervangen en de fietsbrug in 3D wordt aangelegd.

De huidige verkeersbrug is in slechte staat en aan vervanging toe. Gelijktijdig met de vervanging van de verkeersbrug wordt er ook een fietspad met een fietsbrug aangelegd om zo de verkeersveiligheid te vergroten op de Berkelseweg. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt een deel van de rotonde verlegd. Hiervoor is al een voorbelasting aangebracht.

Omdat de bestaande verkeersbrug een monumentaal karakter heeft, is besloten dat karakter ook tot uiting te laten komen bij de nieuwe verkeersbrug en hiermee de landelijke uitstraling van het Berkels Dijkje te behouden. Voor de fietsbrug is gekozen om een 3D-geprint brugdek aan te leggen van composiet. Uniek voor Nederland! Gelijktijdig met de werkzaamheden wordt de openbare verlichting vervangen voor duurzame ledverlichting.

Aannemersbedrijf Damsteegt voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Lansingerland.

Op onze website leest u meer over het project en de planning.