Centrum van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs per 1 december fietsvrij

21 november 2022, 08:10 uur

Vanaf 1 december worden de centra van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs volledig fietsvrij gedurende de openingstijden van de winkels. Dit betekent dat fietsen in het winkelcentrum niet meer is toegestaan van maandag t/m zondag van 07:00 tot 19:00 uur. Op koopavond geldt het fietsverbod tot 21:00 uur. Buiten deze tijden is het wel toegestaan in delen van het centrum te fietsen.

Overgangsperiode

Een (voetgangers-)zone waarin fietsen alleen buiten winkeltijden is toegestaan, vraagt in het beginsel om communicatie over de nieuwe situatie. Zo worden er nieuwe verkeersborden geplaatst. In december 2022 is er sprake van een overgangsperiode. In deze periode worden fietsers (en scootergebruikers) aangesproken en gewezen op het feit dat dit niet meer toegestaan is in de voetgangerszone, mits dit uiteraard nodig is. Per 1 januari 2023 zal er daadwerkelijk op gehandhaafd worden.

Meer informatie en contact

Meer informatie vindt u op de pagina ‘Centrum Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs fietsvrij’. Heeft u een vraag over de fietsvrije centra van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs? Stuur dan een mail naar Ronald de Waal via mobiliteit@lansingerland.nl. Als u liever telefonisch contact heeft kunt u bellen naar (010) 800 4000.