Burgemeester Pieter van de Stadt: lockdown ook voor Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 december 2021, 15:32 uur

“We hebben allemaal gehoord en gezien wat de nieuwe maatregelen zijn zo vlak voor kerst: een algehele lockdown. Ontzettend teleurstellend… Voor u, voor onze ondernemers, onze instellingen en verenigingen. Weer wordt een beroep op u gedaan. De maand die in het teken staat van samenzijn, komt in een heel ander licht te staan. Hoe fijn is het om nog dat ene kerstcadeau te kopen voor een geliefde, gezellig naar een kerstmarkt te gaan, een kop koffie te drinken in dat nieuwe grandcafé, genieten van de sfeervolle lichten in de dorpen. Maar het kan niet meer. De horeca moet sluiten, culture instellingen doen de deur dicht en niet-essentiële winkels sluiten ook. Weer een enorme impact op de ondernemers, scholen en de cultuurbranche.

Ik zei het al eerder: wij zijn klaar met corona, maar het virus is dat nog niet met ons. Het helpt enorm als mensen zich laten vaccineren. En het boostervaccin is nodig, om onze immuniteit te vergroten. Daarom is die lockdown nu. Om tijd te winnen om alle mensen het vaccin te kunnen geven. En hopelijk kan dat ook snel. Onverminderd gaat mijn steun uit naar alle medewerkers in de zorg, naar onze boa’s en politie, naar hulpverleners en de ondersteunende diensten. Ik heb zoveel respect voor jullie. Jullie verdienen onze steun, begrip en een groot applaus. Dank jullie wel voor al jullie inspanningen. Ook jullie zijn er nog niet.

Beste inwoners, houd moed, kijk naar elkaar om en zorg voor elkaar. Kerst is voor velen een feest van licht en leven. Vier het leven, al is de vorm waarop dit nu kan niet het meest ideale. Iedereen begrijpt gelukkig waarom maatregelen nodig zijn, dat virus moet onder controle komen. Een lockdown, daar hadden we niet op gehoopt. Maar hij is er. Houd u aan de maatregelen. Alleen zo kunnen we samen op naar betere tijden.

Mijn kerstboodschap wordt ook deze week uitgezonden. En is voor de lockdown opgenomen. Maar ik wens u nogmaals hele fijn dagen, genieten van het beperkte samenzijn, blijf positief en maak er iets van. Samen.”

Meer informatie over de huidige maatregelen vindt u op de website van Rijksoverheid.