Raad en college schrijven brief aan inwoners

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 april 2020, 09.00 uur

Deze week vindt in u in de Heraut en Hart van Lansingerland een paginagrote advertentie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Beste inwoners van Lansingerland,

Alleen samen krijgen we corona onder controle. De afgelopen periode is ook in de gemeente Lansingerland het dagelijks leven drastisch veranderd. Lege plekken in de dorpen. Minder mensen op straat. Kinderen die thuis les krijgen. Eindexamens die niet doorgaan. Geen bezoek aan onze dierbaren in de verzorgingshuizen. Evenementen die zijn afgelast. Eenzame mensen. Onzekerheid over het inkomen. Dit vraagt veel van iedereen. Om het virus in te dammen moeten we in ieder geval nog tot en met 28 april zo veel mogelijk thuis blijven en afstand houden als we naar buiten gaan. We vragen u om deze maatregelen te volgen en dit te blijven doen.

Onze gedachten gaan uit naar de inwoners die door het virus ziek zijn geworden en de mensen die zijn komen te overlijden. Wij wensen hun dierbaren en nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Onze dank en waardering gaan uit naar iedereen; jong en oud die zich dagelijks blijven inzetten om zorg en medische hulp te bieden, betaald of vrijwillig, docenten en ouders die het onderwijs door laten gaan, ondernemers, verenigingen, kerken, MKB en grote organisaties, ZZP’ers en sportclubs, die manieren zoeken om overeind te blijven en elkaar steunen, maar ook naar iedereen die zich aan de maatregelen houdt. Ook zijn we onder de indruk van alle mooie initiatieven. Dit laat zien hoe veerkrachtig wij als gemeente Lansingerland zijn.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. En we doen het ook samen. Om kwetsbare mensen maar ook onszelf voor het coronavirus te beschermen. Blijf aandacht voor elkaar houden. In deze tijd wordt er veel van iedereen gevraagd. Neem rust als dat kan. Vraag om ondersteuning als dat nodig is. Bied hulp waar dat kan. We houden vol tot eind april of zo lang als noodzakelijk is. Wij wensen u heel veel sterkte in deze zware tijd. U kunt op ons rekenen. We doen er samen alles aan om weer op te bouwen wat nu onder druk staat.

Met volhardende groet,
de gemeenteraad en het college van Lansingerland

Frans Ammerlaan (raadslid)
Kathy Arends (wethouder)
Mauriel van As (raadslid)
Nathalie van Bakel (raadslid)
Dave Bergwerff (raadslid)
Jan-Willem van den Beukel (wethouder)
Jan Pieter Blonk (raadslid)
Nelleke Bouman-Quist (raadslid)
Machiel Crielaard (raadslid)
Jurjen Dieleman (raadslid)
Don van Doorn (raadslid)
Marloes Draak (raadslid)
Leon Erwich (raadslid)
Simon Fortuyn (wethouder)
Selgei Gabin (raadslid)
Marjolein Gielis (raadslid)
Ineke den Heijer (raadslid)
Leon Hoek (raadslid)
Wouter Hoppenbrouwer (raadslid)
Erik Jonker (raadslid)
Jan Jumelet (raadslid)
Eric Kampinga (raadslid)
Alexander Kuipers (raadslid)
Paul Lieverse (raadslid)
Matthijs Machielse (raadslid)
Kees Willem Markus (raadslid)
Henk Meester (raadslid)
Michiel Muis (raadslid)
Petrine van Olst – In ’t Veen (raadslid)
Johan Philippens (raadslid)
Marko Ruijtenberg (raadslid)
Matthijs Ruitenberg (raadslid)
Ed van Santen (raadslid)
Pieter van de Stadt (burgemeester)
Hans van der Stelt (raadslid)
Ankie van Tatenhove (wethouder)
Petra Verhoef (raadslid)
Lucas Vokurka (gemeentesecretaris)
Marijke Walhout (griffier)
Georgine Zwinkels (raadslid)