“We houden vol tot eind april of zo lang als noodzakelijk is.”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 april 2020, 13.55 uur

Burgemeester Pieter van de Stadt spreekt inwoners van Lansingerland toe in een videoboodschap.

Bekijk de video op YouTube.

“Het kabinet heeft de maatregelen om het coronavirus in te dammen verlengd tot en met 28 april. Dat vraagt voor ons allen heel veel. Tot 28 april blijven we zoveel mogelijk thuis. We gaan alleen de straat op met minder dan 3 personen of als gezin. We houden ten alle tijden 1,5 meter afstand en we niezen in de binnenkant van onze elleboog. De horeca blijft dicht, net als de markt. De scholen blijven gesloten tot en met de meivakantie. En evenementen blijven verboden tot 1 juni.

Het coronavirus treft met name degene die ziek worden of komen te overlijden en hun nabestaande. Maar treft ook heel veel mensen in hun inkomen. Ondernemers, ZZP’ers en mensen van wie het contract ontbonden is. En op beide fronten doen we ons best als gemeente om u te ondersteunen. Met de veiligheidsregio breiden we het aantal bedden heel snel uit. Bijvoorbeeld in Ahoy. En met de partnergemeenten zorgen we voor inkomensondersteuning van inwoners en ondernemers.

Ik zie op straat dat eenieder ontzettend zijn best doet om zich aan de maatregelen te houden. Ik zie de winkeliers zorgen dat we kunnen blijven winkelen. We kunnen het alleen samen. En we moeten het alleen samen doen om de overbelasting van ons zorgsysteem te voorkomen. Om mensen die kwetsbaar zijn voor coronavirus te beschermen. We kunnen allemaal ziek worden. Ook jonge mensen. We moeten het samen doen beste inwoners van Lansingerland. En we kunnen het ook samen doen. We houden vol tot eind april of zo lang als noodzakelijk is. Ik wens u heel veel sterkte in deze zware tijd.”

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik

Koningsdag 2024 in Lansingerland