« Terug naar overzicht

Goed idee? Doe er iets mee!

Dit nieuwsbericht is verlopen

Het Lansingerlands Initiatief 2020 is gestart! Heeft u een goed idee om uw straat, wijk of de hele gemeente nog mooier, socialer, duurzamer of groener te maken? Een idee waar meer Lansingerlanders blij van worden? Doe dan mee aan het Lansingerlands Initiatief en win een bijdrage om uw initiatief mogelijk te maken!

Hoe werkt het Lansingerlands Initiatief?

Aanmoedigingsbedrag

De gemeente stelt voor één of meerdere initiatieven een aanmoedigingsbedrag beschikbaar. Dit bedrag is maximaal 50% van uw totale begrote kosten. Er is in totaal circa € 61.155,00 (€1,- per inwoner) te verdelen. U draagt dus niet alleen het initiatief aan, maar u voert het ook zelf uit.

U bepaalt!

In de Verkiezing van het Lansingerlands Initiatief kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk bepaalt de inwoner wie er met zijn of haar initiatief aan de slag kan gaan.

Wat doet u met uw idee?

Maak eerst uw idee aan ons bekend en vul het interesseformulier in. Meer informatie vindt u bij Het Lansingerlands Initiatief indienen.

Hierna nemen wij persoonlijk contact met u op om u alvast een korte uitleg over de procedure te geven.

Informatiebijeenkomst donderdag 20 februari

Donderdagavond 20 februari organiseren wij een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom. Aanvang: 19.30 uur. Tijdens deze avond hoort u welke vervolgstappen u moet zetten om tot een kansrijk plan te komen, lichten wij de subsidieregels van het Lansingerlands Initiatief toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.