Brand Veilingweg Berkel en Rodenrijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 juni 2019, 14.39 uur

Update dinsdag 18 juni 11.44 uur

Inmiddels zijn er op veel locaties in de openbare ruimte roetvlokken opgeruimd. Vindt u toch nog ergens roetvlokken? Geef dit dan aan ons door via BuitenOpOrde. Op de website van Rijnmond Veilig vindt u meer vragen en antwoorden over roetdeeltjes.

Update 23.08 uur

Brandweer verricht nog sloopwerkzaamheden om de smeulende resten af te blussen.

Update 22.05 uur

Wij zijn vanavond nog tot 22.30 uur te bereiken via 14 010. Morgenochtend vanaf 08.30 uur zijn wij telefonisch weer bereikbaar.

Update 20.57 uur

Heeft u vragen over de brand aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs? Wij zijn vanavond telefonisch bereikbaar via 14 010. Een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden vindt u ook op de website van Rijnmond Veilig.

Update 20.27 uur

Rijnmond Veilig heeft een plattegrond op de website geplaatst. Binnen het rood gearceerde gebied kunnen verbrandingsproducten van huisraad aangetroffen worden. Bekijk de plattegrond via de website van Rijnmond Veilig. Bekijk hier wat u kunt doen.

Update 20.06 uur

De brand is onder controle. Het nablussen zal nog geruime tijd duren. Gedurende dit nablussen kan nog sprake zijn van stankoverlast, in dit geval wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Update 19.22 uur

In Lansingerland gaan veegwagens de straat op om eventuele roetdeeltjes op te ruimen. Kijk op de website van Rijnmond Veilig wat u zelf kunt doen. 

Update 19.02 uur

De panden die zijn aangetast door de brand worden door de brandweer als verloren beschouwd.

Update 18.02 uur

Tijdens het blussen is een drone ingezet. Deze heeft hotspots van de brand in kaart gebracht, zodat gerichte bluswerkzaamheden konden plaatsvinden.

Update 18.00 uur

De rook ter plaatse is grotendeels weggetrokken. Tijdens de bluswerkzaamheden kan wel nog een rookpluim ontstaan.

Update 17.53 uur

In aangrenzende wijken vallen mogelijkerwijs roetdeeltjes die door de brand zijn veroorzaakt. Check de Q&A op de website van Rijnmond Veilig.

Update 17.50 uur

Bij de brand zijn 5 mensen gewond geraakt, 2 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

Update 17.04 uur

Heeft u vragen over roetdeeltjes die door de brand zijn neergedaald? Kijk op de website van Rijnmond Veilig voor alle vragen en antwoorden.

Update 16.36 uur

De brand heeft gevolgen voor het OV, lijn E tussen Rotterdam en Den Haag rijdt niet. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de RET.

Update 16.20 uur

Brandweer heeft veel materieel ingezet, waaronder van de luchthaven. Dit is gedaan om overslag op andere panden te voorkomen. In omgeving incident zijn meetploegen ingezet om te kijken hoe rookverspreiding ontwikkelt.

Update 16.14 uur

De brand zou ontstaan zijn bij Berkelrode meubel BV. De brand is overgeslagen naar Kringloopwinkel Rataplan. Sluit ramen en deuren en sluit ventilatiesystemen.

Update 15.53 uur

Er blijft veel rook, blijf hieruit. Sluit ramen, deuren en ventilatiesystemen.

Update 15.24 uur

Er is een NL-Alert verstuurd.

Update 14.59 uur

De RandstadRail is stilgelegd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de RET.

Update 14.57 uur

De brand is uitgebroken bij Rataplan in Berkel en Rodenrijs. Als u last van de rook ervaart, sluit dan ramen en deuren en mechanische ventilatiesystemen.

Bericht

Aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is brand uitgebroken. Er komt veel rook bij vrij. Heeft u last van de rook? Sluit mechanische ventilatie, ramen en deuren en blijf uit de rook.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijnmond Veilig.

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten

Toekomstige laadpaallocaties voorgesteld