Aanpak rotondes fietsveiliger maken van start

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 juni 2019, 10.51 uur

We gaan de rotondes aan de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg veiliger maken voor fietsers. Een flink aantal inwoners van de gemeente ervaart de rotondes als onoverzichtelijk en onveilig. Er vinden ook relatief veel ongevallen plaats. Het is tijd om hier verandering in te brengen!

Start werkzaamheden

We zijn bijna zo ver dat er een aannemer is geselecteerd. De verwachting is dat we in augustus kunnen starten met de werkzaamheden. Op de rotonde op de kruising Randweg-West/Boterdorpseweg treffen we al eerder maatregelen. Hier wordt de fietsoversteek over de Boterdorpseweg verwijderd. Vanaf woensdag 19 juni is het niet meer mogelijk om via deze weg als fietser de rotonde over te steken. De werkzaamheden duren een paar weken. Fietsers kunnen gebruik maken van de aanwezige tunneltjes. Dit staat met bebording aangegeven.

Een bereikbare en veilige gemeente, nu en in de toekomst

De gemeente hecht waarde aan het zijn van een bereikbare en veilige gemeente, nu en in de toekomst. Eind januari 2018 stelde de gemeenteraad het Fietsveiligheidsplan Lansingerland vast. Doel is om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Voorafgaand konden inwoners in 2017 via het online burgerpanel verkeersonveilige locaties melden. Dit leverde ruim 1.700 meldingen op. Uit de analyse bleek dat een groot deel van de meldingen betrekking heeft op de rotondes op de corridor Boterdorpseweg-Klapwijkseweg. Er vinden op deze rotondes ook relatief veel ongevallen plaats. De rotondes zijn daarom in het Fietsveiligheidsplan benoemd als prioriteit. Het verbeteren van de fietsveiligheid op deze rotondes is opgepakt als een project, onder de naam ‘Rotondes Fietsveilig’.

Meer informatie

Meer informatie over de aanpak van de rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg vindt u bij werkzaamheden.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen