Zwembad De Windas vanavond weer open

Dit nieuwsbericht is verlopen.
27 maart 2019, 12.42 uur
Zwembad De Windas

Zwembad De Windas gaat vanavond, 27 maart 2019, om 19.00 uur weer open. Er zijn tijdelijke maatregelen getroffen waardoor het wedstrijdbad van De Windas weer in gebruik kan worden genomen. Het wedstrijdbad is sinds zondagmorgen buiten gebruik nadat er tegels van de bodem los lieten. ,,We hebben alles op alles gezet om zo snel mogelijk weer open te kunnen,’’ zegt Michiel van Mierlo, manager van Sportfondsen Lansingerland.

De losse tegels zijn uit het wedstrijdbad verwijderd. Op de bodem van de banen 5 en 6 zijn rubberen matten geplaatst over de plekken waar de tegels zijn verwijderd. ,,Op deze manier kan het zwembad veilig en verantwoord gebruikt worden,’’ aldus Van Mierlo. De provinciale toezichthouder heeft toestemming verleend om het bad weer open te stellen voor publiek.

Voor de reparatie van het bad en het terugplaatsen van de tegels wordt volgens Sportfondsen nog gezocht naar een geschikt moment.

Wethouder Simon Fortuyn is blij dat het zwembad zo snel weer kan worden gebruikt door de inwoners van Lansingerland. ,,Dat is fijn voor de gebruikers.’’

Sportfondsen en de gemeente blijven samen met experts speuren naar de oorzaak van het loslaten van de tegels.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen