Flexibel vervoer in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 december 2018, 15:29 uur

Vanaf 9 december kunnen reizigers in Lansingerland elke dag van 20.00 uur tot 23.30 uur op afroep meerijden met een bus van de RET. STOPenGO, de naam van het flexibele vervoer, vervangt buslijn 174 in Lansingerland in de avonduren na 20.00 uur.

Hoe werkt STOPenGO?

Reizigers kunnen tot een kwartier voor de rit aangeven naar welke halte ze toe willen en waar ze graag vertrekken. Dat doen ze via de STOPenGO-app of de website van de RET. STOPenGO rijdt binnen een bepaald gebied, in het geval van Langsingerland in de omtrek van metrostation Berkel Westpolder (zie ook onderstaand kaartje). De bus vertrekt op vaste tijden vanaf Westpolder. Alle reisproducten die geldig zijn in een reguliere RET-bus zijn ook geldig in STOPenGO.

Naar welke haltes rijdt de bus?

De bus rijdt alleen naar de haltes waarvoor aanvragen zijn, en er zijn meer mogelijkheden dan alleen de haltes van lijn 174. Reizigers kunnen ook in- en uitstappen op Rivierenstraat, Marconistraat en Braillestraat. De laatste twee liggen op bedrijventerrein Oudeland. Mocht daar vraag naar blijken te zijn, dan kan de RET in de toekomst haltes toevoegen. Daarnaast rijdt de bus vaker. Waar lijn 174 na 20.00 uur slechts eens in het uur en op bepaalde tijdstippen zelfs eens in de anderhalf uur reed, rijdt STOPenGO elk halfuur.

Het Rotterdamse deel van lijn 174 vervalt na 20.00 uur. Reizigers kunnen als alternatief gebruik maken van metrolijn E, tramlijnen 4, 8 en 25 en buslijn en 35. Voor 20.00 uur rijdt lijn 174 zijn reguliere dienst en verandert er dus niets.

Kijk voor meer informatie op de website van RET.

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie